Старовірівська територіальна громада
Харківська область, Красноградський район

Новини

Дата: від до Скинути

Нове у правилах застосування акцизних марок:  проект постанови від Міністерства фінансів

Нове у правилах застосування акцизних марок: проект постанови від Міністерства фінансів

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що Мінфін на своєму офіційному веб-сайті розмістив проект постанови про внесення змін до Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв, тютюнових виробів і рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

13:54 14.05.2021

Що вважається відокремленим підрозділом ЮО?

Що вважається відокремленим підрозділом ЮО?

Відповідно до п.п. 14.1.30 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) поняття відокремлені підрозділи, з метою оподаткування, вживається у значенні, визначеному Цивільним кодексом України від 16 січня 2003 року № 435-IV зі змінами та доповненнями (далі – ЦКУ). Для розд. IV ПКУ вживається у визначенні Господарського кодексу України від 16 січня 2003 року № 436-IV зі змінами та доповненнями (далі – ГКУ).

13:53 14.05.2021

Порядок та терміни реєстрації програмних РРО

Порядок та терміни реєстрації програмних РРО

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що Порядок реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі - ПРРО) затверджено наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 року № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547» (далі - Порядок).

13:52 14.05.2021

Чи підпадають під валютний нагляд операції з цінними паперами та операції з відчуження корпоративних прав в частині дотримання резидентами граничних строків розрахунків?

Чи підпадають під валютний нагляд операції з цінними паперами та операції з відчуження корпоративних прав в частині дотримання резидентами граничних строків розрахунків?

Згідно з п. 1 ст. 13 Закону України від 21 червня 2018 року № 2473-VІІІ «Про валюту і валютні операції» Національний банк України має право встановлювати граничні строки розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів.

13:50 14.05.2021

Відповідальність за нереєстрацію платником ПДВ: коли та яка?

Відповідальність за нереєстрацію платником ПДВ: коли та яка?

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що відповідно до п. 183.1 ПКУ будь-яка особа, яка підлягає обов’язковій реєстрації як платник податку, подає до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням (місцем проживання) реєстраційну заяву (далі – Заява).

13:49 14.05.2021

До кінця травня ФО – платники єдиного податку І групи  звільнені від сплати єдиного податку і ЄСВ

До кінця травня ФО – платники єдиного податку І групи звільнені від сплати єдиного податку і ЄСВ

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що Законом України від 04 грудня 2020 року № 1072-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», передбачені пільги для фізичних осіб – підприємців (ФОП) платників єдиного податку першої групи.

13:46 14.05.2021

Стаціонарні джерела забруднення: що до них відноситься?

Стаціонарні джерела забруднення: що до них відноситься?

ДПС у Харківській області повідомляє, що відповідно до пп. 240.1.1 ПКУ платниками екологічного податку є суб’єкти господарювання, юридичні особи, що не провадять господарську (підприємницьку) діяльність, бюджетні установи, громадські та інші підприємства, установи та організації, постійні представництва нерезидентів, включаючи тих, які виконують агентські (представницькі) функції стосовно таких нерезидентів або їх засновників, під час провадження діяльності яких на території України і в межах її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони здійснюються, зокрема, викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення.

13:44 14.05.2021

День пам'яті Чорнобильської трагедії!

День пам'яті Чорнобильської трагедії!

26 квітня 1986 року назавжди увійшло в історію України як день найбільшої в світовій історії техногенної катастрофи та день вшанування героїзму персоналу ЧАЕС, пожежників, військовослужбовців, будівельників, вчених, медиків, всіх, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності та героїзму, навічно залишиться у нашій пам’яті.

11:46 26.04.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень