Старовірівська територіальна громада
Харківська область, Красноградський район

16 простих кроків до здорового раціону

Дата: 16.10.2024 09:07
Кількість переглядів: 65

Фото без опису

  1. Ніколи не пропускай сніданок. Намагайся снідати в першу годину після прокидання й вечеряти не менш ніж за три години до сну.
  2. Їж поволі. Витрачай на сніданок, обід або вечерю двадцять-тридцять хвилин, на перекус не менше десяти хвилин.
  3. Не відволікайся під час їжі на телевізор, комп’ютер чи книжку.
  4. Не плутай емоції з голодом. Якщо дуже хочеться солодощів, дозволь собі маленьку порцію. А краще з’їж фруктів або випий води.
  5. Пий звичайну воду без смаку, орієнтуючись на відчуття спраги.
  6. Пий не більше склянки фруктового соку на день.
  7. Обмежуй споживання цукру (не більше 25 г на день).
  8. Їж менше оброблених продуктів, у яких забагато солі й жиру.
  9. Менше солі, цукру та жиру у страви, які готуються вдома.
  10.  Якщо сіль, то йодована.
  11.  Відмовся від шкідливих трансжирів, які на етикетці позначають як «частково гідрогенізовані жири», «кулінарний» або «кондитерський» жир.
  12.  Використовуй рослинну олію — соняшникову, кукурудзяну, лляну, оливкову. Сала й вершкового масла краще їсти небагато.
  13.  Обирай цільнозерновий хліб. Макарони — з твердих сортів пшениці.
  14.  Розморожуй продукти у холодильнику, де температура близько 4 градусів.
  15.  Добре розігрівай раніше приготовану їжу, а суп доводь до кипіння.
  16.  Багато рухайся. Приділяй спорту, фізкультурі, велосипеду, прогулянкам принаймні пів години щодня.

 

Джерело – сайт ЦГЗ МОЗ України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень