Старовірівська територіальна громада
Харківська область, Красноградський район

Легалізація заробітної плати – соціальна захищеність кожного працюючого громадянина!

Дата: 14.02.2023 09:51
Кількість переглядів: 210

Легалізація заробітної плати – соціальна захищеність кожного працюючого громадянина!

Старовірівська сільська рада інформує, що стаття 43 Конституції України гарантує кожному громадянину право заробляти собі на життя працею та отримувати за це винагороду у вигляді заробітної плати, не нижчої від визначеної законом.

Законом України “Про державний бюджет України на 2023 рік” встановлено розмір мінімальної заробітної плати з 1 січня 2023 року – 6700 грн., з якої повинні бути сплачені усі податки та єдиний соціальний внеФото без описусок.

Чимало роботодавців ігнорують гарантований рівень мінімальної заробітної плати і, бажаючи уникнути зайвих, на їхню думку, витрат, видають працівникам зарплату в “конвертах”. Погодившись на одержання зарплати в “конвертах”, громадяни України свідомо обкрадають самі себе. Бо лише офіційно оформлений найманий працівник може відчувати себе соціально захищеним.

Тому хотілося б звернутися до осіб, які мають намір працевлаштуватися або вже працевлаштовані, вимагайте від роботодавця укладання з вами трудової угоди! І навіть, коли вам надали таку трудову угоду, запитайте чи зареєстрували вас у Пенсійному фонді та чи перераховують за вас єдиний соціальний внесок. Працівник, отримуючи зарплату в «конверті», позбавляє себе соціальних виплат та гарантій, а відповідно не буде мати право на пенсію за віком. У нього немає права на відпустку, права на оплату лікарняних та допомогу по безробіттю, права на охорону праці, права на соціальне страхування тощо. Працівник, який отримує зарплатню в «конверті», виявляється повністю беззахисним перед роботодавцем.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень