A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старовірівська територіальна громада
Харківська область, Красноградський район

Які документи має подати громадянин, щоб отримати податкову знижку?

Дата: 03.02.2022 10:31
Кількість переглядів: 259

Головне управління ДПС у Харківській області інформує, що відповідно до п. п. 166.2.1 п.166.2 ст. 166 Податкового кодексу України, далі – ПКУ до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів за їх наявності, в яких обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги).

Копії таких документів надаються разом з податковою декларацією про майновий стан і доходи, а оригінали цих документів не надсилаються контролюючому органу, але підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності, встановленого ПКУ (абзац перший п. п. 166.2.2 п. 166.2 ст. 166 ПКУ).

У разі, якщо відповідні витрати підтверджені електронним розрахунковим документом, платник податків зазначає в податковій декларації лише реквізити електронного розрахункового документа (абзац перший п. п. 166.2.2 п. 166.2 ст. 166 ПКУ).

Частиною шостою ст. 79 Закону України від 05 вересня 2017 року № 2145-VIII «Про освіту» встановлено, що розмір та умови оплати за навчання, підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації, за надання додаткових освітніх послуг, встановлюються договором.

Отже, громадянин, який має право скористатися податковою знижкою щодо суми коштів, сплачених за навчання, зобов’язаний подати до контролюючого органу разом з декларацією про майновий стан і доходи копії платіжних та розрахункових документів, що ідентифікують надавача послуг і особу, яка звертається за податковою знижкою, копію договору з навчальним закладом; довідку про отримані у звітному році доходи; документи, які підтверджують ступінь споріднення тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень