Старовірівська територіальна громада
Харківська область, Берестинський район

Ботулізм: Симптоми і запобігання захворюванню

Дата: 29.07.2024 15:49
Кількість переглядів: 121

Фото без опису

Через спеку та відключення світла складно правильно зберігати їжу, особливо псуються м’ясні та рибні продукти. Вживання зіпсованої їжі може викликати харчове отруєння та інші кишкові інфекції. Важкі токсини в їжі можуть призвести до небезпечних захворювань, таких як ботулізм, які можуть призвести до смерті. Цього літа ми спостерігаємо все більшу кількість випадків харчових отруєнь і ботулізму.

 

Імовірна причина ботулізму в усіх випадках – продукти домашнього виробництва: домашні паштети, вʼялена риба та мʼясо. Тож вкотре нагадуємо: вживайте тільки сертифіковану продукцію, транспортуйте та зберігайте продукти тільки в холодильнику. Не купуйте продукти – особливо м’ясо чи рибу – на стихійних ринках.

Також потенційно небезпечними є усі консервовані продукти, які були погано вимиті, неправильно/недостатньо термічно оброблені, транспортувались або зберігались неналежним чином. Це можуть бути овочеві, рибні, м’ясні, грибні консерви.

 

Ознаками харчового отруєння є біль у животі, здуття, нудота і блювання, холодний липкий піт, запаморочення. А при ботулізмі з’являється порушення зору – предмети можуть двоїтися, людину турбує туман перед очима. При перших симптомах отруєння чи інфекційних захворювань – терміново зверніться до лікаря.

 

Піклуйтеся про здоров’я своїх близьких – розкажіть їм про правила безпечного вживання продуктів, які особливо важливі в літній період.

Джерело – сайт ЦГЗ МОЗУ

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень