Старовірівська територіальна громада
Харківська область, Красноградський район

26 квітня – Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф

Дата: 26.04.2024 08:47
Кількість переглядів: 32

Фото без опису

26 квітня – Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф, рішення про це було прийнято у грудні 2003 року Генеральною Асамблеєю ООН. Генеральна Асамблея ООН також закликала держави-члени ООН широко відзначати цей день та проводити в його рамках відповідні заходи.

Для колективу Чорнобильської АЕС 26 квітня 1986 року стало найдраматичнішим днем в історії підприємства. Чорнобильська АЕС – первісток атомної енергетики України, її гордість, стала символом найбільшої в історії людства техногенної катастрофи. Потужний вибух, еквівалентний 500 хіросімським бомбам, змінив життя мільйонів людей. За даними Міжнародної програми Всесвітньої організації охорони здоров’я у ліквідації наслідків чорнобильської катастрофи брали участь 800 000 чоловік і серед них – весь персонал Чорнобильської АЕС. Всього ж в Україні від Чорнобильської катастрофи постраждало більше 3 мільйонів чоловік, 90 000 було переселено із забруднених територій.

Ліквідація наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – інтернаціональний подвиг, символ мужності і єднання людей перед лихом.

Чорнобиль для нас ніколи не стане минулим… Висловлюємо щирі слова подяки всім ліквідаторам за їхню мужність, героїзм і самовідданість. Наша повага і шана – тим, хто щодня бореться із страшними хворобами, викликаними катастрофою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень