A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старовірівська територіальна громада
Харківська область, Красноградський район

ДО УВАГИ ГРОМАДЯН ВЛАСНИКІВ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК!

Дата: 01.04.2024 16:08
Кількість переглядів: 27

Фото без опису

Відповідно до пп. 14.1.72. п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі ПКУ) земельний податок - обов'язковий платіж, що справляється з власників земельних ділянок та земельних часток (паїв), а також постійних землекористувачів.

Приписами статті 284 ПКУ встановлено, що платники плати за землю мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем знаходження земельних ділянок для проведення звірки даних щодо:

– розміру площ та кількості земельних ділянок, що перебувають у власності та/або користуванні платника податку;

– права на користування пільгою зі сплати податку;

– розміру ставки земельного податку;

– нарахованої суми плати за землю.

Для проведення звірки даних платник має подати (надіслати) до контролюючого органу за місцем знаходження земельних ділянок:

– документи на право власності на земельні ділянки: свідоцтво на право власності/витяг з державного реєстру речових прав на нерухоме майно, договір купівлі-продажу, договір дарування, свідоцтво про право на спадщину;

– у разі оренди земельної ділянки: договір оренди;

– документи, які підтверджують право на користування пільгою: пенсійне посвідчення інваліда І та ІІ групи, пенсійне посвідчення пенсіонера за віком, посвідчення ветерана війни та особи на яку поширюється дія Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», посвідчення особи, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи, посвідчення, що підтверджує статус багатодітної сім’ї.

На підставі вищезазначеного Старовірівська сільська рада просить громадян, у яких відбулись зміни у майновому стані (купівля, продаж, отримання спадщини, міна, інші майнові зміни) або з’явилось право на отримання податкової пільги (досягнення пенсійного віку, інвалідність 1-2 групи, виховання трьох і більше дітей віком до 18 років, статус ветерана війни) повідомити про зазначені зміни податкову службу або Старовірівську сільську раду шляхом надання копій відповідних документів у найкоротший термін.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень