A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старовірівська територіальна громада
Харківська область, Красноградський район

Корисні продукти для здоров’я твого мозку та профілактики інсульту

Дата: 27.02.2024 09:00
Кількість переглядів: 74

Фото без опису


Інсульт може серйозно вплинути на роботу мозку через порушення кровопостачання в одній з його частин. Здоровий спосіб життя та правильно підібрана їжа допоможуть підтримати ефективну роботу мозку та серцево-судинної системи, знизити ризик розвитку інсульту.
                                               До свого раціону слід включити:
            - Морську рибу (лосось, скумбрію та ін.) як джерело омега-3 жирних кислот, що допомагають підтримати нормальний кровообіг та забезпечити мозок необхідною кількістю кисню і поживних речовин.
            - Горіхи та насіння, які містять рослинні омега-3 жирні кислоти, що знижують рівень холестерину і покращують стан судин.
            - Ягоди – потужне джерело антиоксидантів, що захищають клітини організму від пошкоджень.
            - Кольорові овочі, зокрема зелені (шпинат, кріп, листя салату), що містять вітаміни та мінерали. І як джерело фолатів, запобігають нашаруванню холестерину на внутрішній стінці судин.
            - Білки (нежирне м'ясо, риба, яйця, бобові) – основний будівельний матеріал для клітин всього організму та мозку, зокрема.
            - Намагайся відмовитись від вживання цукровмісних напоїв, зокрема газованих, трансжирів, наприклад, маргарину, фастфуду, кондитерських виробів, обробленого м’яса та копченостей.


Додаючи корисні продукти до свого раціону, ти не лише підтримуєш здоров’я мозку, а й зменшуєш ризик розвитку інсульту. Час обирати здоров’я


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень