A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старовірівська територіальна громада
Харківська область, Красноградський район

До відома батьків, які виховують дітей з інвалідністю !

Дата: 16.11.2023 14:19
Кількість переглядів: 52

 

 

 

Постановою  Кабінету Міністрів України  від 27  березня 2019 р. № 309  «Про затвердження Порядку використання  коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю» запроваджено  забезпечення дітей з інвалідністю  реабілітаційними заходами.

Протягом року  Фондом соціального захисту   здійснюється розподіл бюджетних коштів  на відшкодування вартості  реабілітаційних заходів.

Перелік базових реабілітаційних заходів призначається індивідуально залежно від потреб дитини з інвалідністю різних нозологій та включає: консультації лікарів, заняття з профільними лікарями і спеціалістами з реабілітації (лікар-невролог дитячий, логопед, лікар-психолог, лікар-педіатр, педагог соціальний, лікар-сурдолог, лікар фізичної та реабілітаційної медицини або лікар-фізіотерапевт, або лікар з лікувальної фізкультури, або лікар з лікувальної фізкультури і спортивної медицини, фізичний терапевт та інші); реабілітаційні послуги (комплекс процедур), у тому числі фізичну терапію, лікувальну фізкультуру, масаж загальний, механотерапію за потребою (локомоторну терапію, мотомедтерапію), апаратну фізіотерапію (теплолікування, вібротерапію), метод динамічної пропріоцептивної корекції із застосуванням рефлекторно-навантажувального пристрою «Гравістат», логопедичну корекцію, психологічну корекцію, педагогічну корекцію, соціальну адаптацію тощо.

          Перелік реабілітаційних установ оприлюднений на офіційних веб-сайтах  Фонду соціального захисту інвалідів Мінсоцполітики місцевих та регіональних органів.

Реабілітаційними послугами в межах їх граничної вартості одна дитина може бути забезпечена декілька разів протягом бюджетного року.

 Для забезпечення дитини реабілітаційними  послугами один з батьків дитини чи її законним представником разом із заявою подає такі  копії документів:

  • паспорт громадянина України  або іншого документа ,що посвідчує особу одного з батьків,  супроводжуючої особи чи законного представника;
  • свідоцтво про народження дитини або паспорт;
  • індивідуальна програма реабілітації;       
  • виписка з медичної карти амбулаторного хворого за формою 0/27, яка затверджена МОЗ;
  • документ який підтверджує статус дитини-сироти, дитини позбавленої батьківського піклування;
  • ідентифікаційний номер  дитини, одного з батьків або супроводжуючої особи.

 

 

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень