A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старовірівська територіальна громада
Харківська область, Красноградський район

У Пісочинській громаді будують укриття для закладу освіти

Дата: 10.11.2023 14:12
Кількість переглядів: 80

Фото без опису

Начальник ХОВА Олег Синєгубов повідомив, що у Коротичі Пісочинської громади фактично будують школу під землею, де зможуть навчатися діти.

«Створюємо на Харківщині безпечне освітнє середовище. Захисна споруда в Коротичі здатна одночасно вмістити приблизно 500 людей, що відповідає кількості учнів та педагогів, які перебувають у місцевій загальноосвітній школі. Крім того, під час тривог це укриття буде здатне вмістити людей із сусіднього дитсадка, офісів та інших закладів», – розповів начальник Харківської ОВА.

Вартість робіт на об’єкті становить 99,1 мільйона гривень. Усього державна субвенція на облаштування укриттів для Харківщини становить 224,6 мільйона гривень. За ці кошти передбачено охопити 31 об‘єкт: це будівництво, капітальні ремонти та розробка проєктно-кошторисних документацій.

«Укриття в Коротичі матиме кілька приміщень, санітарні кімнати, три виходи, буде оснащене автономним джерелом електроенергії та здатне витримати пряме влучання ракети С-300», – зазначив Олег Синєгубов.

Окрім того, поряд із будівництвом споруди цивільного захисту капітально ремонтують заклад освіти. Зокрема, посилюють несучі конструкції фундаментів та стін, замінюють аварійну покрівлю.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень