A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старовірівська територіальна громада
Харківська область, Красноградський район

На офіційному сайті Харківської ОВА запрацювала форма для повідомлень про порушення тендерних закупівель

Дата: 10.11.2023 14:09
Кількість переглядів: 137

Фото без опису

Про це під час брифінгу щодо результатів реалізації проєкту «Прозорість і підзвітність» повідомив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

В окремому розділі на офіційному сайті Харківської ОВА кожен охочий зможе повідомити про порушення тендерних вимог в доступній online-формі. Отримані запити будуть розглянуті під час засідань робочої групи.

«Нагадаю, що раніше на офіційному веб-сайті Харківської ОВА запрацювала рубрика «Публічні закупівлі», де розміщується інформація щодо використання коштів бюджетів усіх рівнів органів державної влади та місцевого самоврядування, інформація оновлюється автоматично в реальному часі», - повідомив Євген Іванов.

Впродовж місяця до робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Харківській ОВА долучилися 3 громадські організації. Їх представники допомагають виявляти порушення у тендерних оголошеннях.

«Ми дуже розраховуємо на те, що саме завдяки громадськості нам вдасться виявити, розглянути якомога більше тендерів і дійти до гідних висновків. За потреби залучатимемо правоохоронні органи, аби встановити, чи є процедура або інший факт законним. Участь громадськості не є формальною при діяльності цієї групи», - додав Євген Іванов.

Крім того, в межах реалізації проєкту тривають навчання та тренінги для державних службовців щодо доброчесності та запобігання корупції. З 1 листопада до їх проведення долучилися фахівці системи YouControl.

«Навчання запустили завдяки укладеному меморандуму про співпрацю. Це дуже потужний важіль, регулятор для правильної роботи з закупівлями та тендерами взагалі. Окремо проводяться навчання для працівників Харківської ОВА», - пояснив Євген Іванов.

Також очільник робочої групи «Прозорість і підзвітність» повідомив, що під час засідань групи розглядаються виявлені порушення під час проведення тендерних закупівель.

«Було виявлено порушення в тендерній документації щодо капітального ремонту багатоквартирного будинку в Руській Лозовій. Як виявилося справа була в технічних помилках. Навмисного злочину, який би нашкодив державі при використанні коштів не було виявлено. Кожне таке питання буде розглянуте на щотижневому засіданні робочих груп», - розповів Євген Іванов.

Нагадаємо, робочу групу «Прозорість і підзвітність» створили за дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова від 10 жовтня 2023 року. Її очільником призначили заступника начальника облвійськадміністрації Євгена Іванова, секретарем – керівника апарату ХОВА Вікторію Белявцеву. До групи увійшли представники правоохоронних органів, громадськості та директори профільних департаментів. Аналогічні робочі групи були створені в кожному районі області.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень