Старовірівська територіальна громада
Харківська область, Красноградський район

У Харківській області триває відбудова 62 об’єктів – Олег Синєгубов

Дата: 23.10.2023 11:34
Кількість переглядів: 85

Фото без опису

Про оперативну ситуацію в регіоні й зокрема про відновлювальні роботи у громадах, що постраждали внаслідок збройної агресії рф, начальник Харківської ОВА розповів під час брифінгу.

Олег Синєгубов повідомив, що цього року в області за кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії та обласного й місцевих бюджетів проводяться відновлювальні роботи на 62 об’єктах, загальна сума фінансування – 944,1 млн грн. Серед них 48 проєктів – це відбудова житлових будинків, які було пошкоджено ворожими обстрілами, у Дергачівській, Балаклійській, Старосалтівській, Чугуївській, Лозівській, Роганській, Золочівській громадах. 

Крім того, роботи з відновлення розпочато у 8 закладах охорони здоров’я. Це амбулаторії в Лісному, Руській Лозовій, Великих проходах, Малих Феськах, Старому Салтові та Черкаській Лозовій. Триває також ремонт двох лікарень у Харкові – обласної дитячої та обласної травматологічної. 

Стартували роботи і трьох закладах освіти - у Мерефі, Старому Салтові та Люботині. У планах – ще один заклад освіти в Чугуєві. 

Фото без опису

Також начальник ХОВА зауважив, що триває відновлення електропостачання на деокупованих територіях. 

“До кінця року плануємо відновити електропостачання для близько 2000 абонентів на Липецькому, Дергачівському, Вовчанському та Ізюмському напрямках. Однак є 1500 абонентів, яким ми наразі не можемо відновити, оскільки там дуже близько до лінії фронту або до кордону з рф. І коли наші енергетики виїжджають на місця, по ним ведуться прицільні ворожі обстріли з танків, мінометів, важкої артилерії тощо”, - пояснив Олег Синєгубов. 

Він акцентував на тому, що перш ніж почати будь-які відновлювальні роботи, територію мають розмінувати піротехнічні підрозділи. Для всіх жителів Харківщини, які бажають покинути небезпечні або ще не відновлені території, пропонується безкоштовна евакуація з тимчасовим поселенням до гуртожитків вищої освіти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень