A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старовірівська територіальна громада
Харківська область, Красноградський район

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ !!!

Дата: 14.09.2023 14:16
Кількість переглядів: 154

Фото без опису

Красноградське районне управління ГУ ДСНС України у Харківській області нагадує про заборону випалювання сухої рослинності!

Відповідно до ст. 20 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», ст. 27 ЗУ «Про рослинний світ», забороняється випалювання сухої рослинності або її залишків.

Інспекторський склад Красноградського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області щоденно проводить моніторинг на територіях громад району щодо наявності вогнищ та виявлення правопорушників-паліїв. В результаті, станом на 12.09.2023 року інспекторами було притягнуто до адміністративної відповідальності понад 50 осіб.

Відповідно, до ст.77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення штраф за самовільне випалювання рослинності або її залишків становить:

  • на громадян від 3 060 грн до 6 120 грн ;
  • на посадових осіб від 15 300 грн до 21 420 грн.

У зв'язку з вищевикладеним, звертаємось до вас з вимогою дотримуватися правил пожежної безпеки та відмовитися від спалювання сміття й рослинних залишків!

Адже, звичайна людська недбалість і необачність призводить до загоряння господарських будівель, житлових будинків, транспортних засобів, а шкода від самовільного й неконтрольованого спалювання сухої рослинності становить велику небезпеку та завдає значних збитків.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень