A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старовірівська територіальна громада
Харківська область, Красноградський район

На Харківщині відмічається зростання захворюваності на  COVID-19

Дата: 17.04.2023 11:16
Кількість переглядів: 82

         

         Так протягом березня 2023 року в Харківській області зареєстровано 1667 випадків захворювання на COVID-19, протягом першої декади квітня 2023 року – 904 випадки.

            На зростання захворювання вплинув початок циркуляції на території області нової лінії  штаму ОmicronXBB.1.5, який має неофіційну назву Kraken.  В березні 2023 року у мешканця міста Харкова підтверджено захворювання на COVID-19, яке викликано штамом Оmicron коронавірусу SARS-CoV-2, лінія XBB.1.5(Кракен). Цей вірус у п'ять разів швидше передається та викликав значні підйоми захворюваності у світі.

           До цього штаму в населення відсутній колективний імунітет, тому очікується швидке поширення вірусу серед мешканців області та значне зростання захворюваності на COVID-19.

           З метою зменшення ризиків поширення корона вірусної хвороби  рекомендуємо дотримуватися правил безпеки та протиепідемічних заходів, а саме: маскового та дезінфекційного режимів, соціального дистанціювання в громадських місцях, респіраторної гігієни, своєчасно звертатися за медичною допомогою з початком хвороби. Підтвердження діагнозу дозволяє своєчасно розпочати необхідне лікування, уникнути тяжкого перебігу хвороби, зменшити  ризик інфікування оточуючих.

            Пам’ятайте: профілактика – запорука здоров’я! Бережіть себе і своїх близьких!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень