A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старовірівська територіальна громада
Харківська область, Красноградський район

Рішення виконавчого комітету Старовірівської сільської ради від 24.02.2022 року № 28 "Про затвердження положення та графіку особистого прийому громадян посадовими особами Старовірівської сільської ради на 2022-2023 роки

Дата: 08.12.2022 12:07
Кількість переглядів: 184

Фото без опису

СТАРОВІРІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

КРАСНОГРАДСЬКОГО  РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

24 лютого 2022 року                                                                                  28

 

Про затвердження положення та графіку особистого прийому громадян посадовими особами Старовірівської сільської ради на 2022-2023 роки

 

Відповідно до підпункту 1 пункту б статті 38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання  указів Президента України від 13.08.2002 року № 700 «Про додаткові заходи щодо забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення»,  від 14.04.2004 року №434 «Про невідкладні заходи з удосконалення організації прийому громадян державної влади, органів місцевого самоврядування та посадовими і службовими особами цих органів», від 07.09.2008 року №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування»”, виконавчий комітет сільської ради 

ВИРІШИВ

1. Затвердити положення  про організацію та проведення особистого прийому громадян  посадовими особами Старовірівської сільської ради (додаток 1).

2. Затвердити графік особистого прийому громадян посадовими особами Старовірівської  сільської ради на 2022-2023 роки (додаток 2)

3. Координацію роботи з виконання даного рішення покласти на начальника організаційно-правового відділу Юлію ЧЕРНІЄНКО.

 

Сільський голова         оригінал підписано      Микола БІНДУС

 

 

 

 

Додаток 1 до

Рішення виконавчого комітету

Старовірівської сільської ради

24 лютого 2022 року № 28

 

ПОЛОЖЕННЯ

про організацію та проведення особистого прийому громадян

посадовими особами Старовірівської сільської ради

 

  1. Загальні положення.

1.1 Цей Порядок визначає основні вимоги до організації та проведення особистого прийому громадян посадовими особами Старовірівської сільської ради.

1.2. Особистий прийом громадян проводиться згідно з затвердженим графіком особистого прийому громадян посадовими особами сільської  ради відповідно до вимог ст. 40 Конституції України, Закону України від «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07 лютого 2008 року №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування».

1.4. Сільський голова, секретар ради та перший заступник голови здійснюють виїзні особисті прийоми громадян в старостинських округах згідно затвердженого графіку особистого прийому громадян.

1.5. Інформація про Порядок і графік особистого прийому громадян посадовими особами сільської ради розміщується на офіційному веб-сайті сільської ради та на інформаційному стенді в приміщенні сільської ради та старостинських округах.

2. Прийом громадян з особистих питань.

2.1. Прийом громадян посадовими особами Старовірівської сільської ради здійснюється в порядку черговості.

2.2. Прийом громадян, яким присвоєно звання Героя України, нагороджених орденом Героїв Небесної Сотні,осіб з інвалідністю внаслідок війни, жінок, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня», учасників бойових дій проводиться першочергово.

2.3. Особистий прийом громадян розпочинається із визначення прізвища, імені та по батькові особи, місця реєстрації, соціального статусу, змісту порушеного питання та фактів звернення до посадової особи.

2.4. Здійснюється відповідний запис у журналі обліку особистого прийому громадян.

2.5. Не допускається з’ясування даних про особу громадянина, які не відносяться до змісту звернення.

2.6. Якщо громадянин звертається не особисто, а через уповноважену ним особу, ці повноваження повинні бути оформлені відповідно до вимог чинного законодавства та надані цією особою.

2.7. За бажанням громадянина забезпечується конфіденційність особистого прийому.

2.8. Під час проведення особистого прийому громадян можуть бути присутні як їх представники, повноваження яких оформлені в установленому порядку, так і особи, які перебувають у родинних відносинах з цими громадянами (за бажанням останніх).

2.9. Присутність сторонніх осіб під час проведення особистого прийому громадян не допускається.

2.10. Подане громадянином на особистому прийомі звернення розглядається у порядку, встановленому чинним законодавством.

2.11. Посадова особа під час особистого усного прийому громадян розглядає питання по суті, надає обґрунтоване роз’яснення відповідно до чинного законодавства та вживає заходів щодо усунення порушень (за їх наявності).

2.12. Посадова особа керується законодавчими та іншими нормативними актами і в межах своєї компетенції має право, за результатами розгляду, прийняти одне з наступних рішень:

задовольнити прохання чи вимогу й повідомити відвідувача про порядок і термін виконання прийнятого рішення;

відмовити в задоволенні прохання чи вимоги, повідомивши заявника про мотиви відмови і порядок оскарження прийнятого рішення;

прийняти письмову заяву або скаргу (якщо питання потребують додаткового вивчення і перевірки), пояснити відвідувачу причини неможливості розв’язання питань під час особистого прийому та подальший порядок і термін розгляду його звернення.

2.13. У разі, коли порушене громадянином питання вирішити безпосередньо на особистому прийомі неможливо через складність і необхідність додаткового вивчення, воно розглядається у порядку, встановленому законодавством для письмових звернень.

2.14. Про результати розгляду звернення громадянину повідомляється письмово або усно, за його бажанням.

2.15. Якщо у зверненні порушуються питання , розв’язання яких не входить до компетенції сільської ради, громадянину дається роз’яснення, куди йому слід звернутися.

2.16. Звернення громадян на особистому прийомі реєструється відповідно до Інструкції з діловодства за зверненнями громадян .

2.17. Діловодство за зверненнями громадян на особистому прийомі проводиться відповідно до Закону України «Про звернення громадян» та «Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об'єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації», затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 року № 348

3. Проведення виїзного прийому громадян з особистих питань керівництвом Старовірівської сільської ради.

3.1. Виїзний прийом громадян здійснюються керівництвом Старовірівської сільської ради за місцем проживання громадян згідно з графіком, який затверджується відповідним рішенням виконавчого комітету сільської ради.

3.2. Графік виїзного прийому громадян розміщується на офіційному веб-сайті та інформаційних стендах сільської ради та адмінбудівлях колишніх сільських рад (старостатах).

3.3. Прийом громадян посадовими особами Старовірівської сільської ради здійснюється в порядку черговості.

3.4. В разі встановлення обставин , які унеможливлюють прибуття посадової особи на виїзний прийом в населені пункти Старовірівської сільської ради, повідомляється населення через старост даних округів, із зазначенням дати перенесення прийому на інший день.

 

 

Секретар сільської ради            оригінал підписано              Людмила БАЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень