A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старовірівська територіальна громада
Харківська область, Красноградський район

9 листопада-День української писемності та мови

Дата: 08.11.2022 11:31
Кількість переглядів: 146

Щороку 9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови. Традиційно в цей день усі українці пишуть Радіодиктант національної єдності.

Метою радіодиктанту є не перевірка грамотності учасників всеукраїнського флешмобу, а об’єднання людей навколо України в усьому світі.

Цьогоріч «Суспільне мовлення» запропонувало усі можливі формати для участі в Радіодиктанті: трансляції на радіо, телеканалі та діджитал-платформах.

Зокрема, для того щоб написати радіодиктант, 9 листопада об 11:00 за київським часом необхідно увімкнути ту платформу, яка є для вас зручною:

• Українське Радіо або Радіо Культура;

• Телеканал Суспільне Культура;

• діджитал-платформи Суспільного: фейсбук-сторінку Суспільного та ютуб-канали Українського Радіо та Суспільне Новини;

• додатки suspilne.radio або Дія.

Розпочнеться диктант об 11:00. Авторкою тексту цьогорычного диктанту є українська письменниця та режисерка Ірина Цілик, а читатиме його народна артистка, Герой України Ада Роговцева.

Текст диктанту буде оприлюднено10 листопада.

Як зазначено на сайті Верховної Ради України, написання Радіодиктанту-2022 адаптовано до умов воєнного часу. Також у різних країнах світу будуть облаштовані студії для написання диктанту для вимушених переселенців та українців, які живуть за кордоном.

Долучайтеся, щоб вкотре показати світові нашу єдність!Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень