A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старовірівська територіальна громада
Харківська область, Красноградський район

Героїв із Старовірівської громади нагородили за врятовані життя.

Дата: 13.01.2022 09:02
Кількість переглядів: 237

Пожежа почалася у будинку підлітка, він врятував бабусю, сестру і ще одного хлопчика, але свого брата знайти не міг. На допомогу прийшов сусід.

12 січня начальник головного управління Держслужби по надзвичайних ситуаціях в Харківській області Олександр Волобуєв нагородив 16-річного Дмитра Гербута, у будинку якого була пожежа, і його сусіда Василя Чередниченко за проявлений героїзм. Про це повідомили в ДСНС в Харківській області. Василь Чередниченко тричі заходив в полум'я, щоб відшукати у будинку, що горить, восьмирічну дитину. Завдяки героїзму і самопожертвуванню чоловіка дитина залишилася живою. Героя нагородили почесною грамотою ДСНС і почесним знаком Добровільного пожежного суспільства "На заклик серця".

Такі ж нагороди отримав і інший учасник жахливих подій - Дмитро Гербут. Саме він зміг прокинутися першим, коли сталася пожежа, швидко зорієнтувався і вивів з охопленого димом і полум'ям будинку бабусю, сестричку і ще одного хлопчика. Усі вони залишилися живі.

"Нам дуже приємно нагороджувати молодих людей, що проявляють справжній героїзм при виникненні надзвичайних ситуацій. Ми пишаємося їх вчинком, який заслуговує поваги. Для рятування людського життя не треба бути професійним рятувальником. Це може зробити кожна людина, яка небайдужа до людського горя і готова прийти на допомогу іншим. Ми номінували наших героїв на участь у Всеукраїнській акції "Герой-рятувальник року" - розповів Олександр Волобуєв.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень