A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старовірівська територіальна громада
Харківська область, Красноградський район

Увага важлива інформація!!!

Дата: 23.09.2021 15:59
Кількість переглядів: 300

У зв’язку із збільшенням чисельності звернень громадян, які надходять до обласної державної адміністрації, в частині некоректних нарахувань оплати за послугу з постачання природного газу, яка не відповідає фактичним показанням лічильників газу, Департамент житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу обласної державної адміністрації інформує.

Обсяги споживання природного газу визначаються згідно з Правилами комерційного обліку природного газу в газорозподільній системі, визначеними розділом IX Кодексу газорозподільних систем, затвердженого постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 30.09.2015 №2494 (надалі-Кодекс).

Відповідно до пункту 4 глави 4 вищевказаного розділу, побутові споживачі зобов’язані щомісяця станом на 01 число місяця знімати фактичні показання лічильника газу та протягом п’яти діб (до 05 числа включно) надавати їх АТ «Харківгаз» засобом телефонного зв’язку; на електронну адресу або через особистий кабінет на сайті.

У разі неотримання АТ «Харківгаз» до 06 числа місяця, що настає за розрахунковим, показань лічильника газу об’єм розподілу та споживання природного газу по об’єкту споживача за попередній місяць визначається на рівні планового місячного об’єму споживання на відповідний період.

Крім того, АТ «Харківгаз» здійснює контрольне зняття показань лічильника газу у споживачів та формує об’єми спожитого природного газу за розрахунковий місяць, в якому здійснено контрольне зняття показань лічильника газу, з урахуванням його фактичних показань.

Департамент окремо наголошує, що у разі неможливості передачі показань лічильника газу, отримання планових нарахувань або незгоди з проведеним нарахуванням, абонент проводить оплату за спожитий природний газ виключно за фактичними показаннями свого приладу обліку газу (пункт 4 глава 4 Кодексу газорозподільних мереж).

Крім того, за пропозицією ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» на території Харківської області діє тариф «ТВІЙ ГАЗ РІВНОМІРНИЙ ПЛАТІЖ», що відображено у додатку.

 

 

Заступник директора Департаменту –

начальник управління

паливно-енергетичного комплексу                                                Геннадій КРАВЧЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень