A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старовірівська територіальна громада
Харківська область, Красноградський район

Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства”

Дата: 07.12.2020 09:28
Кількість переглядів: 408

Фото без опису25 листопада у Міжнародний день боротьби проти насилля над жінками розпочалась щорічна акція «16 днів проти насильства». Ця кампанія проходить не тільки в Україні. Основними завданнями акції є, зокрема, привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

Насильство в сім’ї є однією з найактуальніших соціальних проблем, з якою зустрічається велика кількість населення. Нині Україна потерпає від жорстокої соціальної і моральної кризи, що, в першу чергу, породжені нестабільною економічною ситуацією. Сімейне насильство в Україні усе ще залишається латентним явищем, яке виходить на поверхню тільки тоді, коли приховати проблему вже неможливо.

В Україні, за даними досліджень, кожна друга жінка потерпає від насильства в сім’ї, 30% із них стали жертвами у віці до 18 років. Більш ніж половина постраждалих жінок постійно проживають з агресором і не знають, де отримати допомогу. Близько 75% жертв різних видів насильства ні до кого не зверталися за допомогою, решті – допомагали родичі.

Якщо ви чи ваші рідні стали жертвами насильства, пам’ятайте: за допомогою завжди можна звернутися! Національна «гаряча» лінія з питань попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації –

0-800-500-335; 386 (з мобільного),

Національна дитяча «гаряча» лінія – 772.

 

Не будьмо байдужими до тих хто поряд!

Спільними діями ми можемо відстояти свої права !!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень